Ik ga stemmen omdat…

Jongeren uit Amsterdam Oost activeren andere jongeren om te gaan stemmen door middel van een volledig zelf gefinancierde on- en offline campagne die zij geheel zelf organiseren en produceren.

De Raad van Oost is een jongerencollectief uit Amsterdam-Oost. Doel is om meer jongeren te betrekken bij maatschappelijke thema’s. Een van deze thema’s is politiek. De Tweede Kamerverkiezingen komen er aan en de Raad van Oost vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk jongeren hun stem gaan uitbrengen bij de verkiezingen.

Daarom hebben zij besloten een campagne te starten waarin zij jongeren oproepen om naar de stembus te gaan. Deze campagne zal de komende 17 dagen zichtbaar worden. Online op verschillende media platformen, offline op straat en op verschillende locaties waar jongeren wel nog samen mogen komen. Deze campagne is geheel door hun zelf georganiseerd en geproduceerd.

Op de campagnebeelden staan jongeren uit Amsterdam-Oost met een quote van henzelf waarom stemmen belangrijk is. Ik ga stemmen, omdat ik een betaalbare woonruimte in Amsterdam wil. Ik ga stemmen, omdat ik mijn studie wil kunnen betalen. Ik ga stemmen, omdat het gat tussen arm en rijk te groot wordt. Ik ga stemmen, omdat ik het oneens ben met het huidige politieke klimaat.

Stuk voor stuk relevante redenen en zó belangrijk om te benadrukken. Wij hopen hiermee andere jongeren te inspireren om ook te gaan stemmen op 17 maart!

Wil je ons ook op social media volgen? Volg ons dan op:
www.facebook.com/raadvanoost
www.instagram.com/raadvanoost

De foto's voor deze campagne zijn geschoten door Vincent Vink
https://www.vincentvink.com/